Notícies

Assistim a la jornada tècnica de projectes LIFE al CTM Centre Tecnològic

LIFE al CTM

Aquesta setmana, Vilà Vila Serveis Ambientals hem assistit a la “jornada tècnica de projectes LIFE: Aigua, residus i economia circular” organitzada per Eurecat i CTM Centre Tecnològic.

Durant la jornada s’han presentat les darreres tendències del sector, les quals es basen en l’economia circular dirigida a l’aprofitament de recursos. La recuperació de membranes d’osmosi inversa (LIFE REMEMBRANE), aprofitar la poda de les vinyes per generar calor i fred a les bodegues (LIFE+Viñas por Calor), o un sistema innovador per al tractament dels lixiviats (LIFE RELEACH), són alguns dels projectes que s’estan desenvolupant en el marc del programa LIFE.

El programa LIFE és un instrument financer de la Unió Europea dedicat íntegrament a impulsar iniciatives beneficioses per al medi ambient i el canvi climàtic amb un pressupost de més de 3 milions d’euros durant el període 2014- 2020.

La jornada ha comptat amb la presència de Santiago Urquijo, project manager del programa LIFE i desk officer a la Comissió Europea, i ha conclòs amb la visita de la planta pilot del projecte LIFE RELEACH ubicada al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, que té com a objectiu minimitzar l’impacte ambiental dels lixiviats d’abocadors mitjançant una tecnologia de membranes.