Notícies

Col·laborem amb el simulacre d’emergències organitzat per la FUB

Cedim camió simulacre FUB

Aquest dissabte Vilà Vila ha cedit un camió per al simulacre d’accident que ha organitzat la UManresa-FUB per posar als alumnes del Màster d’Emergències Extrahospitalàries en un context d’emergència i posar a prova els seus coneixements i la seva capacitat organitzativa davant una situació límit.

Cada any, a la UManresa-FUB es recrea una situació d’emergència diferent que, en aquesta ocasió, ha estat la d’un atac terrorista, escollida arrel de les darreres accions que s’han produït a Europa els darrers mesos.

Des de Vilà Vila hem volgut ser partícips d’aquesta iniciativa que contribueix a una millor formació, preparació i capacitat de reacció dels estudiants.

El simulacre ha consistit en un atropellament múltiple que hauria efectuat un camió emportant-se per davant els clients d’una terrassa. Els ocupants del camió serien els dos terroristes que, un cop dut a terme l’atropellament, farien explotar dos artefactes explosius causant desenes de víctimes.

Els 26 alumnes del Màster han hagut  d’intervenir com a sanitaris en aquesta situació totalment fictícia per intentar salvar el màxim de vides.