Notícies

Cedim una lona a l’Associació de Restauradors de Vehicles Antics de Bombers

Associació de Restauradors de Vehicles Antics de Bombers de Manresa

Vilà Vila Serveis ambientals ha fet entrega d’una lona a l’Associació de Restauradors de Vehicles Antics de Bombers de Manresa, la qual els servirà per protegir els vehicles en els que treballen.

La lona que els hem cedit pertanyia a un camió del tipus tautliner, és de PVC de 900 grams i té una llargada de 12 metres, i el podran utilitzar per cobrir un dels darrers vehicles que han restaurat: un Autoescala Magirus DL de l’any 1972.

L’Associació de Restauradors de Vehicles Antics de Bombers es va fundar l’any 2009 “amb l’ànim de restaurar, conservar i divulgar el patrimoni dels bombers”, explica Marcel·lí Fons com a portaveu de l’Associació.

La seva tasca, però, comença l’any 2003, amb motiu de la commemoració dels 150 anys de la creació del Cos de Bombers de Manresa, i des d’aleshores han recuperat més de 10 vehicles de l’Ajuntament de Manresa i de la Generalitat de Catalunya, diversos equipaments de la seva professió i documentació oficial del Cos. El vehicle més antic és un Ford T de l’any 1924, el primer vehicle motoritzat que va utilitzar el Cos de Bombers de Manresa, propietat de l’Ajuntament.