Notícies

Formació en tècniques d’actuació en casos d’emergència

Formació en tècniques d'actuació en cas d'emergències: primers auxilis i extinció d'incendis

Un equip de Vilà Vila Serveis ambientals ha rebut una formació teoricopràctica en tècniques d’actuació en casos d’emergència, amb l’objectiu de saber com actuar en aquestes situacions, minimitzar danys i fins i tot, salvar vides.

La formació, que s’ha dividit en dues jornades i ha tingut una durada de 5 hores cadascuna, s’ha impartit a les instal·lacions del Grup Vilà Vila, a la seu central de Sant Joan de Vilatorrada i hi ha participat personal de totes les empreses del grup.

Formació en tècniques d'actuació en cas d'emergències: primers auxilis i extinció d'incendisPer una banda, s’ha impartit el Curs en tècniques d’extinció d’incendis sense equips respiratoris, a càrrec dels Bombers de Barcelona, i comptat amb una primera part teòrica per proporcionar a tothom unes nocions bàsiques sobre la matèria, i una segona part en la que els assistents han pogut posar en pràctica tècniques d’extinció amb extintors i amb mànega.

 

En una segona jornada formativa s’ha impartit el Curs de primers auxilis bàsics a càrrec de Creu Roja, amb continguts teòrics i pràctics sobre tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP), actuació davant d’accidents com un ennuegament o un desmai.

Les exportacions de paper i cartró recuperat van caure un 48% el 2018

Reciclatge de paper - serveis ambientals

El tancament de les fronteres dels països asiàtics per a les importacions de residus ha derivat en l’acumulació de més de 6 milions de tones de paper i cartró recuperats a les plantes de gestió europees, com és el cas de la gestora del Grup Vilà Vila, DesCat.

En concret, Espanya va passar d’exportar 671.474 tones el 2017 a exportar-ne 348.899 el 2018, representant només un 7% dels 4,5 milions de tones de paper i cartró que es van recuperar aquell mateix any, provinents de França (988.968 tones), de Portugal (219.232 tones) i dels Estats Units (25.257 tones).

Degut a aquest fet, els preus del mercat per a aquest material han caigut fins a uns nivells que no permeten ni tan sols cobrir els costos de recollida i condicionament dels materials. Per això, transportistes i gestors d’aquests materials podrien veure’s obligats en el futur a aplicar una taxa per a aquest tipus de residus.

Si aquesta situació persisteix, les empreses recuperadores corren el risc de col·lapsar, posant en perill els avenços que s’han assolit els darrers 20 anys i dificultant el compliment dels objectius cada cop més ambiciosos de la Unió Europea.

A dia d’avui, el 80% dels materials a reciclar provenen dels embalatges dels comerços, grans superfícies de distribució, punts nets, la pròpia indústria paperera i el 20% restant s’obté  de la recollida selectiva que utilitza la ciutadania.

No obstant això, els nous hàbits de consum com a conseqüència del comerç electrònic estan incrementant la generació de residus d’embalatges als domicilis particulars, fent que sigui més important la contribució ciutadana per separar correctament aquests materials.

Aquests materials classificats i empaquetats ja podrien utilitzar-se com a matèria prima a les industries que fabriquen nous materials, per això, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha llançat a consulta pública una Ordre Ministerial sobre la fi de la condició de residu del paper recuperat, però segons els recuperadors, per aconseguir implementar un model econòmic circular, abans cal simplificar la normativa i els tràmits burocràtics.

Page 1 of 4012345»102030...Last »