Notícies

Vilà Vila Serveis ambientals aposta per la innovació sostenible

SIL, HISPACK, IFAT, IFEMA

En la línia d’evolució i millora continua en els serveis oferts per Vilà Vila Serveis ambientals, professionals i representants d’aquesta i d’altres empreses del Grup Vilà Vila han assistit recentment a diverses fires i exposicions del sector del reciclatge i la logística.

L’objectiu és incorporar sistemes innovadors i sostenibles a la dinàmica de treball de l’empresa per tal d’optimitzar recursos, obtenir millors resultats, conèixer les tendències del mercat, i seguir a l’avantguarda en les tecnologies utilitzades per a la realització dels serveis.

Pel que fa a l’àmbit logístic s’ha visitat el SIL (Saló Internacional de la Logística) a Barcelona, que ha comptat amb més de 650 expositors de 40 països diferents, els quals han presentat més de 150 novetats que poden revolucionar les cadenes de subministrament, els sistemes de transport i logística, l’intralogística i les supply chains.

En aquesta línia, incidint en l’empaquetament, l’envasat i els embalatges, s’ha visitat l’Hispack & Foodtech de Barcelona. Enguany, la fira ha comptat amb gairebé 850 expositors de 30 països diferents, i ha estat centrada en la digitalització i la sostenibilitat dels materials.

Pel que fa al reciclatge i la gestió de residus, la cita ineludible és la IFAT de Munic (Alemanya), que compta amb més de tres mil expositors i visitants de més de 160 països, esdevenint un espai de presentació d’innovacions a nivell mundial del sector dels residus, l’aigua i el clavegueram. Els eixos principals de l’edició d’aquest any han estat l’ús més sostenible dels recursos, millora del reciclatge del plàstic i la transformació digital de la industria del reciclatge (residus 4.0).

Per últim, també s’ha assistit al 3r Fòrum de Medi Ambient i Sostenibilitat celebrat aquest mes de juny a Madrid, que agrupa la Fira Internacional de l’Urbanisme i el Medi Ambient (TECMA), La Fira Internacional de la Recuperació i el Reciclatge (SRR) i el Saló Professional de la Neteja i la Higiene (ESECLEAN) al recinte d’IFEMA, els quals han tingut com a eix principal l’economia circular i les ciutats ecoemprenedores.